Hungarian Bible

Micah 7

Nahum

Return to Index

Chapter 1

1

  Ninive terhe; az elkosi Náhum látásának könyve. 

2

  Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr, és telve haraggal; bosszút áll az Úr az ő ellenségein, és [haragot] tartó az ő gyűlölői ellen. 

3

  Hosszútűrő az Úr és nagyhatalmú, és nem hagy büntetlenül. Szélvészben és viharban van az Úrnak útja, és lábainak pora a felhő. 

4

  Megfeddi a tengert és kiapasztja azt, és minden folyamot kiszáraszt. Elfonnyad a Básán és a Kármel, és a Libánon virága elfonnyad. 

5

  A hegyek reszketnek előtte, és a halmok szétmállanak. Tekintetétől megrendül a föld, és a világ, és minden, a mi rajta él. 

6

  Ki állhatna meg haragja előtt, és ki birhatná ki búsulásának tüzét? Heve szétfoly, mint a láng, és a kőszálak is szétporlanak tőle. 

7

  Jó az Úr, erősség a szorongatás idején, és ő ismeri a benne bízókat. 

8

  De gáttörő árvízként pusztít annak helyén, és gyűlölőit setétség üldözi. 

9

  Mit koholtok az Úr ellen? Elpusztít ő, nem lészen kétszer veszedelem. 

10

  Ha annyira összefonódnak is, mint a tüskebokrok, és olyan ázottak is, mint az italuk: megemésztetnek, mint a teljesen megszáradt tarló. 

11

  Belőled származott, a ki gonoszt koholt az Úr ellen, a ki álnokságot tanácsolt. 

12

  Így szól az Úr: Ha teljes erőben és sokan vannak is, mégis levágatnak és elenyésznek. Megaláztalak téged, de nem foglak többé megalázni. 

13

  Most már leveszem rólad az ő igáját, és bilincseidet leszaggatom. 

14

  Felőled pedig azt rendeli az Úr: Nevednek ne támadjon többé magva; isteneid házából kivesztem a faragott és öntött képeket; megásom sírodat, mert becstelen vagy. 

15

  Ímé a hegyeken örömhírhozónak lábai! Békességet hirdet. Ünnepeld Júda ünnepeidet, fizesd le fogadásaidat; mert nem vonul át rajtad többé a semmirekellő; mindenestől kiirtatott. 

Nahum 2

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: